Peste șapte mii de euro pentru o hotărâre judecătorească. Atât ar fi pretins un magistrat din cadrul Judecătoriei Drochia de la o clientă. Procuratura Anticorupţie a trimis în judecată cauza penală de învinuire a omului legii pentru corupere pasivă. 

Urmărirea penală pe acest caz a fost pornită de Procurorul General pe 15 februarie 2016, în baza plângerii depuse de o petiţionară - cetăţeancă a Republicii Moldova, stabilită cu traiul în Italia, care reclama acţiunile coruptibile ale magistratului.

Astfel, la începutul lunii aprilie 2010, judecătorul i-a comunicat femeiei, că o va ajuta să-şi recupereze casa de la fostul cuncubin, urmând ca detaliile să le discute ulterior. Tot atunci, acesta a pretins şi a primit de la femeie 200 euro pentru consultaţie.

În cadrul următoarei întîlniri, magistratul i-a comunicat că pentru suma de 6200 euro va examina cazul şi va adopta o hotărâre în favoarea declarantei. În aprilie 2014, femeia a transferat din Italia pe numele magistratului suma integralăde bani , pe care ultimul a ridicat-o şi primit-o de la o instituţie bancară.

În continuare, acesta a motivat că banii transmişi anterior nu au fost suficienţi pentru soluţionarea pozitivă a cazului și a mai pretins de la femeie încă 1000 euro.

În aceiaşi zi, Procuratura Anticorupţie a purces la efectuarea măsurilor speciale de investigaţie, fiind probată şi înregistrată convorbirea în care judecătorul confirma faptul primirii sumelor estorcate de la femeie în vederea îndeplinirii acţiunilor în exercitarea funcţiei sale.

În prezent, magistratul are interdicţia de a părăsi localitatea, iar dacă va fi recunoscut culpabil, el riscă până la 15 ani închisoare, amendă de până la 200 mii lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de cel mult 15 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii