Directorul unei Întreprinderii Municipale din orașul Comrat a fost reţinut de ofiţerii CNA. Acesta este bănuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu. 

Suspectul ar fi trucat un șir de licitații publice, deoarece el ca director gestiona domeniul construcţiilor, lucrările de reparaţie şi serviciile pentru toate obiectele finanţate din bugetele locale ale primăriilor din UTA Găgăuzia.

Potrivit oamenilor legii, în anul 2013, bănuitul a fondat şi administrat întreprinderea SRL „Eni Ev”. Astfel, în perioada activităţii sale la Întreprinderii Municipală, bănuitul a favorizat propria întreprindere, fiind desemnată câştigătoarea unor licitaţii publice. În urma licitațiilor trucate, acesta a câștigat peste 2 milioane de lei.

La efectuarea percheziţiilor la domiciliul suspectului, automobilul şi biroul de serviciu al acestuia, procurorii au ridicat mai multe probe relevante pentru cauza penală. 

În prezent, bărbatul este reţinut pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit culpabil, acesta riscă de la 6 la 10 ani de închisoare și privarea de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 10 la 15 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii