Procuratura Anticorupție a anunțat despre reținerea unui judecător al Judecătoriei Drochia, bănuit de corupere pasivă.

Urmărirea penală pe acest caz a fost inițiată pe 15 februarie curent, în baza unei plângeri a unei cetățence a Republicii Moldova, stabilită în Italia, care a reclamat acțiunile de pretindere și primire de bani de către judecător.

Potrivit materialelor cauzei, în aprilie 2010, judecătorul a acordat petiționarei o consultație referitoare la căile și modul de revendicare a dreptului de proprietate asupra unui bun imobil, care a stat la baza unui litigiu dintre reclamantă și concubinul său.

În cadrul consultației, judecătorul i-a comunicat femeii că o va ajuta să-și recupereze imobilul și va aranja modalitatea prin care dosarul civil să-i fie repartizat lui. Pentru ”consultație”, judecătorul a pretins și primit de la reclamantă 200 de euro.

La următoarea întâlnire, judecătorul i-a comunicat femeii că va examina cauza și va adopta o hotărâre în favoarea acesteia, în schimbul a 6200 euro.

În aprilie 2014, suma a fost transferată din Italia pe numele judecătorului, iar banii au fost ridicați de acesta de la o instituție bancară.

Pe 17 noiembrie 2014, în rezultatul examinării litigiului menționat, judecătorul a emis o hotărâre prin care femeia a obținut dreptul de proprietate asupra a 75,26% din valoarea imobilului. Judecătorul nu s-a expus însă, asupra sechestrului care era aplicat imobilului. Pentru soluţionarea acestui aspect, judecătorul a mai pretins de la femeie încă 1000 euro.

În aceiaşi zi, Procuratura Anticorupţie a dispus efectuarea măsurilor speciale de investigaţie, fiind probată şi înregistrată convorbirea în care judecătorul confirma primirea sumelor estorcate de la femeie, în vederea soluționării cazului prin exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Operaţiunea de reţinere a avut loc în seara zilei de ieri, judecătorul fiind reţinut preventiv pentru 72 de ore. Acesta a fost plasat în Izolatorul CNA.

Urmărirea penală pe acest caz este exercitată de Procuratura Anticorupţie.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii