În urma reținerilor efectuate pe 30 septembrie curent de către CNA și Procuratura Anticorupție a 28 de angajați ai posturilor vamale Palanca și Tudora, vizați într-un dosar penal de corupție, Serviciul Vamal a dispus eliberarea din serviciu a 16 dintre acestea.

Eliberarea angajaților a fost dispusă în urma unei anchete de serviciu, în care au fost cercetați 16 angajați, care se află în stare de libertate. Alți 12 angajați sunt plasați în arest la domiciliu sau în izolator.

Potrivit unui comunicat a Serviciului Vamal, urmare a investigațiilor demarate au fost constatate o serie de încălcări grave ale disciplinei de serviciu și legislației vamale care au cauzat prejudicierea considerabilă atât a bugetului de stat, cât și a imaginii instituției. În baza abaterilor constatate, conducerea Serviciului Vamal a demis 16 angajați.

Totodată, în examinare se află și cauzele disciplinare inițiate pe faptul perchezițiilor operate în posturile vamale Leușeni, Sculeni și Otaci, rezultatele cărora vor fi comunicate ulterior.

Potrivit Serviciului Vamal, toate operațiunile desfășurate de ofițerii CNA și procurorii anticorupție în posturile vamale respective au avut la bază informații și materiale operative furnizate de către Direcția Securitate Internă a Serviciului Vamal, responsabilă de examinarea cazurilor de abateri disciplinare și comportament corupțional în rândul angajaților.

Amintim că procurorii anticorupţie și ofiţerii CNA au descins pe 30 septembrie curent la vămile Palanca și Tudora, iar în urma operațiunii, 28 de vameși au fost reținuți într-un dosar de corupție pasivă.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii