Trei inspectori vamali, patru poliţişti de frontieră şi doi şoferi de autobuz au fost reţinuţi, aseară, 19 octombrie, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul unei ample operaţiuni, desfăşurate în Postul vamal Otaci. 

Aceştia sunt bănuiţi de estorcarea mijloacelor băneşti de la persoanele care traversează frontiera, acţiunile lor fiind calificate drept corupere pasivă. Operaţiunea a fost sprijinită de Direcţia securitate internă a Serviciului Vamal.

În cadrul perchezițiilor, efectuate în postul vamal, au fost depistate și ridicate mijloace bănești, acestea fiind tăinuite în gheretele de serviciu ale funcționarilor. Percheziţii au avut loc şi la domiciliile persoanelor.

Reţinuţii ar fi acceptat şi primit diferite sume de bani de la şoferii autocarelor şi microbuzelor care efectuau curse regulate de pasageri din Republica Moldova spre Federaţia Rusă, dar şi spre alte rute internaţionale. 

În prezent, cele 9 persoane sunt reţinute pentru 72 de ore şi sunt cercetate pentru corupere pasivă.

Menționăm că, la 30 septembrie, au fost reținuți 28 de angajaţi ai punctelor vamale Tudora şi Palanca, la fel fiind bănuiţi de corupere pasivă. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii