Consiliul raional Taraclia a alocat circa 1 milion de lei pentru achiziționarea unor echipamente inutile – generatoare de căldură pentru sălile de sport din gimnaziile și liceele din raion. ”Afacerea” era promovată de fostul președinte al raionului, fără organizarea achizițiilor publice și era susținută prin votul unanim al membrilor consiliului raional. Acesta este încă un exemplu care demonstrează că, achizițiile publice reprezintă unul dintre domeniile cele mai expuse corupției, fiind putred la cel mai înalt nivel administrativ. De exemplu, mai multe companii cărora le-au fost atribuite cele mai mari contracte de achiziții publice au fost și principalele surse de finanțare a partidelor politice în cadrul alegerilor locale și parlamentare. În procesul analizei rapoartelor financiare prezentate Comisiei Electorale Centrale de către partidele politice la alegerile locale din iunie 2015, reprezentanții Centrului de Investigații Jurnalistice (CIJ) au depistat că, fondatorii, directorii și angajații de rând ai companiilor cu care diferite autorități publice au încheiat contracte de achiziții, au fost și cei mai generoși sponsori ai partidelor în cadrul alegerilor.

Despre mai multe exemple de acest gen s-a discutat în cadrul Mesei Rotunde din 13 ianuarie 2015, unde a fost prezentat primul raport de monitorizare a achizițiilor publice, realizat în cadrul campaniei ”Banii publici sunt și banii mei”. În total au fost monitorizate 30 de autorități contractante, 189 proceduri de achiziții publice, 101 licitații deschise, 66 cereri de oferte de prețuri, 19 cereri fără publicare și 3 achiziții dintr-o singură sursă.

”Au fost monitorizate mai ales achizițiile ”din teritoriu”, având în vedere că majoritatea autorităților centrale au refuzat să ofere acces la dosarele de achiziții sau să prezinte informații cu privire la anumite aspecte a contractelor încheiate. Au fost invocate diverse motive pentru aceste refuzuri, în special trimiteri la anumite prevederi legislative” – a menționat Olesea Stamate, președintele Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă (AGER).

Transparența și legislația

Pe parcursul Mesei Rotunde, Olesea Stamate a evidențiat mai multe lacune ale legislației și cadrului regulator, precum:

  • lipsa obligativității autorităților de a publica rapoartele cu privire la procedurile de achiziții pe paginile lor web. Doar 15 dintre 26 de autorități au inclus pe paginile lor web rubrica dedicată informațiilor privind achizițiile publice;

  • neglijență la păstrarea și completarea documentelor, lipsa unor înregistrări, admiterea la licitații a agenților economici cu licențe expirate sau discriminarea acestora pe diverse criterii;

  • lipsa solicitărilor de prezentarea a garanțiilor pentru executarea serviciilor în adresa operatorilor economici.

Beneficiarii ofertelor - cei mai generoși sponsori ai partidelor politice

Președintele Centrului pentru Investigații Jurnalistice - Cornelia Cozonac, a menționat despre anumite particularități a investigațiilor realizate.

Nouă, jurnaliștilor de investigație, ne este asigurat material pentru mulți ani înainte, deoarece cererile noastre sunt ignorate și nu avem acces la toate documentele oficiale. În majoritatea cazurilor autoritățile publice invocă legea cu privire la secretul comercial, deși acesta îi vizează pe agenții economici, nu pe autoritățile. Considerăm că nu trebuie să existe nici un fel de ”secrete”, din moment ce sunt vizați banii cetățenilor plătitori de impozite”. La ora actuală, CIJ a efectuat cinci investigații care vizează achizițiile publice.

Pe lângă aceasta, Cornelia Cozonac a relatat despre cele mai practicate scheme în acest domeniu.

În decursul investigațiilor am depistat un lucru foarte interesant: câștigătorii licitațiilor publice se dovedeau a fi, unii dintre cei mai generoși sponsori ai partidelor politice în campaniile electorale. Dacă sunt analizate sumele donate partidelor, atunci ele reprezintă în mediu, 15% din banii câștigați ca urmare a licitației. În urma studierii mai multor documente oficiale, putem afirma deschis că aceste sume reprezintă acele ”comisioane” către partide, cu ajutorul cărora agenții economici câștigau un proiect sau altul.”

Unul dintre economiștii prezenți la discuție – Ruslan Marcan a propus o colaborare mai strânsă între experții economici și jurnaliștii de investigație. El a motivat inițiativa prin faptul că, economiștii cunosc multe scheme de escrocherii sau spălări de bani, dar nu le pot face cunoscute publicului larg, o colaborarea în acest sens fiind binevenită.

Subliniem că, proiectul ”Banii publici sunt și banii mei” a fost lansat în aprilie 2015 și va fi încheiat la 31 martie 2017. Principalul scop al proiectului constă în monitorizarea achizițiilor publice: 10 în capitală și 20 pe întreg teritoriul țării. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și delegația UE în Republica Moldova.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii