Medicul radiolog de la Institutul Mamei şi Copilului, care a fost reținut împreună cu șeful Secţiei radiologie şi imagistică, Nicolae Doni, rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată joi, 9 august, de către judecătorii Curții de Apel Chișinău.

Magistrații s-au expus după ce avocatul bănuitului a atacat decizia primei instanțe, prin care medicul a fost plasat în arest pentru 30 de zile în izolatorul CNA.

Totodată, luni, 13 august, Curtea urmează să se pronunţe şi asupra măsurii preventive aplicate în privinţa şefului de secţie de la Institutul Mamei şi Copilului, Nicolae Doni, care a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Procurorii de caz au contestat decizia primei instanţe și au solicitat arestarea preventivă a şefului secţiei cu deţinerea acestuia în izolatorul CNA.

Medicul, împreună cu Nicolae Doni, ar fi organizat o schemă de estorcare a banilor de la persoanele care erau supuse investigaţiilor în regim prioritar, fără programare prealabilă.

Tot în acest dosar mai figurează și alţi doi medici rezidenți, care în prezent sunt cercetați în stare de libertate.

Bănuiții riscă până la 10 ani de închisoare, privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de până la 10 ani şi o amendă în mărime de 400 mii de lei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii