Un angajat vamal şi un intermediar au fost reţinuţi în flagrant de CNA şi procurorii anticorupţie. Cei doi oameni sunt bănuiţi că ar fi estorcat 2000 de euro de la un cetăţean pentru a nu documenta o contravenţie.

Sursa: http://protv.md

Potrivit denunţătorului, banii ar fi fost ceruţi de vameş, prin intermediar, pentru a nu începe procedura de încasare a contravalorii unui autocar de model Mercedes ACTROS, estimat la 15 600 euro. Autocarul, care aparţine denunţătorului,  ar fi fost stopat anterior de către angajaţii serviciului echipe mobile Centru din cadrul Serviciului Vamal, în timp ce transporta 1400 de litri de motorină fără acte de provenienţă.

Reţinerea în flagrant a celor doi suspecţi a avut loc aseară în oraşul Ialoveni, strada Ştefan cel Mare. Vameşul a fost prins după primirea ultimei tranşe, în valoare de 750 de euro, iar intermediarul - cu 250 de euro. Anterior, încă 1000 de euro au fost transmişi sub controlul CNA.

Operaţiunea de ieri s-a lăsat cu unele incidente, iar participanţii la reţinere au avut nevoie de îngrijiri medicale. În timp ce era somat de angajaţii CNA să se predea, vameşul a încercat să scape de urmărire, pornind automobilul şi tamponând unul dintre ofiţeri.

Pe acest caz a fost deschisă o cauză penală în temeiul art. 324 Cod penal –corupere pasivă. Inspectorul, care activează în cadrul Direcţiei juridice al Serviciul Vamal şi intermediarul riscă până la 10 ani de închisoare.

În acţiunile sale, CNA a fost sprijinit de Direcţia securitate internă a Serviciului Vamal. În prezent, conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii