În dimineaţa zilei de ieri, 23 noiembrie, oamenii legii au destins la domiciliile a 2 bărbați din Chișinău, care gestionau activităţile a 3 cazinouri din Capitală şi municipiul Bălţi, cu grave încălcări de legislaţie și suspiciuni de evaziune fiscală şi escrocherii în proporţii deosebit de mari. Unul dintre bărbați, în vârstă de 29 de ani, a fost reținut.

Acțiunea a fost desfășurată de ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai Inspectoratului de Poliţie şi Procuratura sectorului Ciocana, cu suportul angajaţilor BPDS “Fulger” a IGP. Poliţiştii şi procurorii au descins acţiuni procesual penale concomitent la sediile cazinourilor din Chişinău şi Bălţi.

În total au fost efectuate 9 percheziţii, la domicilii, în automobilele de lux personale şi în cazinourile pe care bărbații le gestionau.

În rezultatul activităţilor specializate poliţiştii şi procurorii au depistat şi ridicat diverse documente de ciornă de evidenţă contabilă, tehnică de calcul cu evidenţa dublă a contabilităţii, bani în numerar obţinuţi ilegal din activitatea cazinourilor, probe concludente care ar demonstra vinovăţia acestora de faptul neachitării impozitelor la bugetul de stat.  Au fost ridicate, de asemenea, aparate de joc, care n-ar fi fost anterior expertizate conform legii, ceea ce ar fi permis modificarea ilegală a unor setări din aparate. Totodată, la domiciliul unuia dintre bărbați a fost găsit un pistol fără acte de provenienţă.

Bănuitul de 29 ani a fost reţinut pe un termen de 72 de ore, iar în privinţa bănuitului de 49 de ani, urmează să se expună Procuratura sectorul Ciocana, după finalizarea acţiunilor de urmărire penală, desfăşurate actualmente în teritoriu. Ei vor fi cercetaţi penal pentru evaziune fiscală şi escrocherii în proporţii deosebit de mari şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 8 până la 15 ani.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii