CNA informează despre încă o reținere în dosarul Moldasig, în care figurează președintele Consiliului de Administrație al companiei. De această dată ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie l-au reținut pe administratorul bazei de date al SA Registru-Corect - registrul deţinătorilor de acţiuni şi obligaţii a societăţilor pe acţiuni.

Acesta este bănuit că, în complicitate cu reprezentanta Moldasig, a comis infracţiunea de spălare de bani şi însuşire în proporţii deosebit de mari, prin intermediul SA Registru-Corect.

Amintim că, principala suspectă în acest dosar a fost reținută de CNA, zilele trecute. Femeia  este învinuită că, în complicitate cu alte persoane, a comis infracţiunea de dobândire prin înşelăciune a acţiunilor BC „Moldova-Agroindbank” SA, precum şi infracţiunea de spălare a banilor, cauzând daune în proporţii deosebit de mari acţionarilor instituţiei, estimate la aproximativ 20 000 000 de lei.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, femeia ar fi organizat o schemă prin care a deposedat câţiva acţionari ai MAIB şi alte persoane de 17 189 de acţiuni. Pentru realizarea planului său, aceasta a falsificat mai multe procuri, prin care s-a acordat dreptul unei terţe persoane să reprezinte interesele acţionarilor de facto, fără ca acţionarii să cunoască acest lucru. Ulterior, deţinătorul procurii, acţionând ilegal din numele acţionarilor, a transferat un pachet de acţiuni pe conturile unei companii off-shore. 

Potrivit art. 243 din Codul Penal, infracţiunea de spălare de bani se pedepseşte cu până la 10 ani de închisoare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii