Elena Beregoi-Socolenco, mama unei fetițe din clasa I-a de la liceul „Nicolae Sulac” din Chișinău, susține că pedagogii îi discriminează copilul pentru că a refuzat să achite taxele solicitate de aceștia. Femeia a depus în acest sens o plângere la CNA. Administrația instituției respinge acuzațiile.

Elena Beregoi-Socolenco a declarat pentru CrimeMoldova că, la solicitarea directoarei și a dirigintei, a contribuit la reparația clasei și procurarea mobilierului, dar a refuzat să plătească pentru procurarea unei table noi, a scaunului pentru profesoară și a cadourilor de sărbători.

Din această cauză, atitudinea dirigintei față de fiica ei s-ar fi schimbat. „Fetița este total ignorată, a fost închisă în veceu de către colegi, a vomitat la cantină, iar diriginta nici nu s-a interesat unde este. Mai mult, nu i-a permis să se ducă la veceu și s-a scăpat în clasă. Acum ea nu vrea să meargă la școală. De două săptămâni aștept în timpul orelor la ușa clasei pentru ca fiica mea să se simtă în siguranță”, a mai spus Beregoi-Socolenco.

Femeia a declarat că s-a plâns la direcția liceului și la Direcția educație a municipiului Chișinău, însă fără niciun rezultat.

Solicitată de CrimeMoldova, Ina Bulat, directoarea liceului „Nicolae Sulac”, a declarat că Beregoi-Socolenco a intrat în conflict cu profesoara și terorizează întregul liceu. „Doamnei i se pare că fiica îi este ignorată și ne face probleme mari, filmează copiii, face scandal. Nu este adevărat că nu i s-a permis copilului să se ducă la veceu, dar a condus-o până acolo și pentru că era îmbrăcată în multe haine, s-a scăpat. Diriginta a șters-o și i-a telefonat mamei. Fetița beneficiază de asistență psihologică. Psihologul a constatat că aceasta este stresată, însă stresul vine din familie, nu din clasă”, a precizat directoarea.

Ina Bulat a respins acuzațiile că în liceu s-ar strânge taxe ilegale: „Nu este adevărat că s-au strâns 25 de mii de lei pentru reparație. Eu le-am dat vopseaua și tapetele și le-am propus părinților, cine are posibilitate, să ne ajute la reparație. Ideea cu colectarea banilor pentru reparație a venit din partea Elenei Beregoi-Socolenco. Tot dumneaei a venit cu ideea de a schimba băncile, cu toate că cele vechi erau în stare bună. La fel și cu tabla. I-am propus să transfere copilul în altă clasă, dar a refuzat. Eu chiar nu o înțeleg”.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

Natalia

24:67 13.03.2018

Desigur nu iau nici un leu

Ответить

Gamora

24:67 19.03.2018

Apelul Elevilor din LTPA „Nicolae Sulac”
https://youtu.be/Uz6ivbZrZiI