UPDATE: O nouă ședință de judecată în dosarul „coruperii deputaților” a fost amânată la solicitarea avocaților inculpaților. Unul dintre apărărtori a prezentat o cerere că este antrenat într-un alt proces și nu poate fi la ședință.

Avocatul principalului suspect fiind fostul poliţist, Vitalie Burlacu, spune că a vorbit cu el acum un an și jumătate în urmă când clientul său se prezenta încă la ședințele de judecată.

Procurorul pe caz a spus că pentru astăzi erau stabilite dezbaterile judiciare și să li se acorde ultimul cuvânt inculpaților.

În același timp acuzatorul anunță că Vitalie Burlacu a fost anunțat în căutare internațională, acesta însă nu poate fi arestat deoarece s-a aflat sub arest mai bine de un an, iar în conformitate cu decizia Curții Cnstituționale un mandat de arest nu poate dura mai mult de un an. Potrivit bazei de date a Poliției de Frontieră, Vitalie Burlacu nu a părăsit teritoriul Republicii Moldova pe la punctele de frontieră controlate de autoritățile constituționale.

Astăzi la Judecătoria Buiucani urmează să se desfășoare o nouă ședință în dosarul „coruperii deputaților”.

În dosarul respectiv, care se află de un an şi jumătate pe masa magistraţilor, încă nu a avut loc nici o şedinţă de judecată.

Principalul suspect fiind fostul poliţist, Vitalie Burlacu. El a fost dat în urmărirea generală, după ce Judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei a eliberat la 20 aprilie, un mandat de arestare pe numele acestuia pe un termen de 30 de zile.

La 11 aprilie 2016 s-au împlinit doi ani de când dosarul privind coruperea deputaţilor a fost transmis în judecată. Dosarul se află de mai mult timp la etapa de audiere a martorilor și de fiecare dată şedinţa de judecată este amânată după ce apărătorii inculpatului prezintă certificate medicale că acesta ar fi bolnav.

Reamintim că Vitalie Burlacu și Irina Baglai au fost reținuți în flagrant pe 7 martie 2014, în timp ce urmau să transmită 250 000 de dolari unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova, pentru ca acesta să părăsească fracțiunea din care face parte.

Vitalie Burlacu s-a făcut cunoscut lumii întregi în urma protestelor din 7 aprilie 2009, când a fost surprins în timp ce lovea cu piciorul un protestatar.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii