Un angajat al Inspectoratului de poliție Anenii Noi și un fost coleg al acestuia sunt bănuiți de acte de corupție. Aceștea au fost  reținuți recent de către ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, de comun cu procurorii anticorupție, după ce ar fi luat mită în valoare de două mii de lei. 
 
Potrivit oamenilor legii, polițistul deținând funcția de inspector al Serviciului Supraveghere Transport şi Accidente Rutiere al IP Anenii Noi, ar fi primit 2000 de lei prin intermediul fostului său coleg, de la un bărbat suspectat de conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate. În schimbul banilor, polițistul urma să nu întocmească proces verbal și să-i elibereze șoferului motoreta şi certificatul de înmatriculare, care i-au fost reținute anterior.

Polițiștii au bănuieli că în acest caz este implicat și un alt om al legii din cadrul aceluiași Serviciu. 
Totodată ofițerii SPIA şi procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii la domiciliul principalului suspect, din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, unde a fost depistată motoreta bărbatului şi certificatul de înregistrare al acesteia.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 ore, iar pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru corupere pasivă.

Pentru o astfel de infracțiune, codul penal al Republicii Moldova prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu aplicarea unei amenzi în mărime de până la 160.000 de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii