Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată cauza penală de învinuire a ofiţerului CNA, care acum trei luni a fost reţinut pentru comiterea traficului de influenţă, cu primirea de bunuri în proporţii deosebit de mari.

Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale, comunică despre faptul că, ofiţerul de investigaţie din cadrul CNA a fost reţinut după ce ar fi pretins şi primit în luna februarie 2016 suma de 100 mii euro de la Preşedintele Federaţiei de Baschet din Republica Moldova pentru a muşamaliza cauza penală în care acesta, împreună cu doi complici, erau cercetaţi pentru comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari. 

Urmărirea penală împotriva angajatului CNA a fost pornită în rezultatul denunţului depus de către Preşedintele Federaţiei de Baschet din Republica Moldova, care între timp a fost reţinut de către procurorii anticorupţie şi pus sub acuzaţie pentru escrocherie.

De notat că, în cadrul acţiunilor de urmărire penală, atît declarantul - Preşedintele Federaţiei de Baschet din Republica Moldova, cît şi învinuitul - angajatul CNA au fost supuşi testării la detectorul comportamentului simulat, acţiune efectuată la cererea acestora, cu exprimarea acceptul în scris. 

Astăzi, Procuratura Anticorupţie a expediat cauza penală de învinuire a ofiţerului CNA, pentru trafic de influienţă, Judecătoriei sect.Centru, acolo unde deja de două luni pe rol se află şi dosarul în privinţa Preşedintelui Federaţiei de Baschet şi a comlicilor săi.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, ofiţerul CNA riscă pînă la 7 ani închisoare, iar Preşedintele Federaţiei de Baschet cu complicii – pînă la 15 ani de detenţie.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii