Ruslan Harcenco, ofiţerul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), învinuit de către procurorii Anticorupţie că, a luat  mită o sută de mii de euro, a ajuns pe banca acuzaţilor. Judecătoria sectorului Centru al Capitalei, a început miercuri, 3 noiembrie, examinarea dosarului. 

Harcenco şi avocaţii săi au solicitat în cadrul şedinţei de astăzi recuzarea procurorului Anticorupţie, Sergiu Morari. Motivul invocat de învinuit ar fi fost că Morari nu este obiectiv şi că ar încerca să-i protejeze pe unii din şefii săi. Potrivit lui Harcenco, suma de o sută de mii de euro ar fi fost împărţită între cinci ofiţeri şi procurori Anticorupţie. 

Apărătorii lui Harcenco susţin că, procurorii au făcut percheziţie la domiciliul învinuitului, dar banii nu au fost găsiţi. 

Harcenco a fost denunţat de către preşedintele Federaţiei de Basket, Octavian Vucol. Acesta a fost arestat la mijlocul lunii mai, fiind bănuit că, ajutat de doi complici, l-ar fi convins pe un cetățean slovac să investească 340.000 de euro în construcţia unui complex sportiv multifuncţional pe strada Trandafirilor 2 din Chişinău, pentru Federaţia Naţională de Baschet. Acest lucru s-ar fi întâmplat chiar dacă Federaţia nu deţinea vreun titlu de proprietate asupra terenului de 0,4 hectare, pe suprafaţa căruia urma să fie ridicat complexul, şi nici autorizaţie pentru construcţie. 

Ajuns în arest, Vucol a declarat procurorilor că a dat o sută de mii de euro lui Harcenco pentru a-l scăpa de răspundere penală, însă acesta nu şi-a onorat promisiunea. După denunţ, Vucol a fost transferat în arest la domiciliu. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii