Angajații Inspectoratului General al Poliției în comun cu procurorii din municipiului Chișinău au efectuat 17 percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale specializate în importul, distribuirea și vinderea produselor alimentare și materialelor de construcții. Operaţiunea a avut loc, după ce în martie curent a fost deschisă o cauză penală pentru evaziune fiscală.

Astfel, patru persoane cu vârsta cuprinsă între 40 și 50 de ani au fost reținute de polițiști pentru 72 de ore, fiind bănuite că ar fi efectuat circa 137 de tranzacții comerciale fictive de achiziții de bunuri și prestări de servicii între 3 societăți comerciale din oraşul Chișinău și 2 firme din municipiul Bălți. Valoarea tranzacțiilor efectuate, fiind estimată la suma de aproximativ 13 milioane 527 de mii de lei.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate de către oamenii legii au fost depistate și ridicate ștampile, contracte, facturi fiscale în copii și original, documente ce privesc activitatea ilegală a societăților comerciale pe parcursul anilor 2015- 2016, tehnică de calcul, precum și dispoziții de plată ce confirmă tranzacțiile operate. 

Pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală legea penală prevede o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de până la o sută de mii de lei sau închisoare de pînă la 6 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii