Patru persoane au fost reținute în urma a 14 percheziții desfășurate astăzi, 20 august, la mai multe firme din capitală. Descinderile au fost efectuate într-un dosar de spălare de bani și evaziune fiscală în proporții deosebit de mari. Paguba acțiunilor ilegale este de circa 8 milioane de lei.

Potrivit procurorilor, în perioada 2016 - 2018, conducerea mai multor societăți comerciale au creat o schemă de eschivare de la plata taxei pe valoarea adăugată și impozitului pe venit.

Astfel, diferite companii se adresau la suspecți pentru a se eschiva de la plata impozitelor și pentru a obține bani „cash” din activitate. Bănuiții dirijau activitatea a zeci de companii delicvente. Aceștia perfectau facturi fiscale fictive, în care indicau livrarea și comercializarea unor mărfuri care nu existau de facto. Serviciile ilegale erau oferite contra unei sume de bani.

Dacă vor fi găsite vinovate pentru spălarea banilor, persoanele riscă de la cinci la 10 ani de închisoare sau amendă de până la 800 mii de lei. Totodată, pentru evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, suspecții riscă închisoare de până la cinci ani sau amendă de până la 350 mii de lei.

page.jpg

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii