Trei funcționari publici au fost reținuți pentru escrocherie în cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Acțiunile au avut loc în cadrul unor percheziții efectuate într-un dosar de escrocherie în proporții deosebit de mari, depășirea atribuțiilor de serviciu și folosirea actelor false.

Informația a fost oferită pentru CrimeMoldova de către adjunctul procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Vitalie Busuioc.

Potrivit procurorului, infracțiunea a avut loc în perioada septembrie – decembrie 2017. Șeful Direcția Patrimoniu și Management Intern din cadrul ANSA, în complicitate cu directorul IP „Centrul Republican Diagnostică Veterinară”, precum și factorii de decizie a unor agenți economici, au creat un mecanism de trucare a procedurii de procurare a vaccinului antirabic oral pentru animale carnivore din fauna sălbatică. Astfel, suspecții ar fi falsificat documente prezentate la licitație, cu scopul de a sustrage aproape 1, 5 mln lei din bugetul ANSA.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la 8 la 15 ani de închisoare, precum și amenzi.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

Oleg

24:67 10.01.2018

Au și astea nume. Sau identitatea faptasilor tot la comandă se divulga. Dragi jurnaliști, nu mai jucați jocuri murdare. Profesativa meseria onest!

Ответить

Abdul

24:67 10.01.2018

Da de ce nu dați numele "eroilor" de la Ansa,ca să-i cunoască toată lumea?

Ответить