Şapte persoane, inclusiv specialişti în domeniul construcţiilor, au fost reţinute în urma percheziţiilor efectuate astăzi, 13 februarie, de CNA şi procurorii anticorupţie în sediile Primăriei capitalei, Serviciului cadastral teritorial (SCT) Chişinău şi la domiciliile suspecţilor. Suspecții sunt cercetați penal într-un dosar de corupere, fals în acte şi trafic de influenţă şi riscă până la 7 ani de închisoare.

Potrivit anchetei, din 2017 până în prezent, un grup de persoane a închiriat un birou din Primărie, unde au pus în aplicare o schemă infracţională de legalizare a construcţiilor autorizate şi neautorizate din raza Chişinăului.

Grupul infracțional era format din doi lideri coordonatori şi mai mulţi specialişti în construcţii: experţi tehnici, proiectanţi, ingineri, diriginţi de şantier. Specialiștii făceau parte și din Comisia de recepţie finală a lucrărilor.

Liderii grupării identificau persoane, care intenţionau să-şi perfecteze actele de recepţie finală a construcţiilor, le asigurau tot pachetul de documente, iar apoi implicau membrii Comisiei pentru semnarea procesului-verbal final.

Astfel, grupul perfecta actele de recepţie finală a construcţiilor, fără să se deplaseze la faţa locului pentru a evalua lucrările.

Toată afacerea se derula într-un singur birou din cadrul Primăriei, iar apoi, aceleaşi persoane mergeau la SCT Chişinău pentru a înregistra imobilele.

Pentru serviciile lor, coordonatorii grupului încasau de la clienţi sume cuprinse între 250 şi 3500 de euro, iar fiecare membru al Comisiei primea partea sa de bani.

Oamenii legii au documentat pe parcursul mai multor luni aproximativ 40 de cazuri în care grupul a legalizat construcţia unor imobile din capitală şi din suburbiile acesteia.

Cazul este investigat în continuare. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii