Continuând seria de articole legate de investigația ”Steagurile false ale Republicii Moldova: conexiunea azero-olandeză” publicată de portalul anticoruptie.md, despre care Crime Moldova a scris anterior, prezentăm detalii cu privire la afacerile de familie a fostului șef al Portului Giurgiulești - Petru Codreanu.

Afacerea cu prundiș

Potrivit investigației anticoruptie.md, în perioada administrării Portului Giurgiuleşti de către Petru Codreanu (2009 – 2015) au fost admise mai multe ilegalităţi. Începând cu 2009 şi până în 2012, portul nu avea dreptul să efectueze transport de mărfuri. Cu toate acestea, în această perioadă, terminalul pentru pasageri, a căpătat reputaţia unui canal de contrabandă. Tot prin terminalul de pasageri, a fost organizată o afacere cu prundiș.

petru codreanu.jpg

Fostul câpitan Petru Codreanu/sursa: anticoruptie.md

Administraţia portului reprezentată de Codreanu a permis construcţia unui debarcader improvizat în zona de frontieră (cu potențiale pagube ecologice grave bazinului Prut şi Dunării).

debarcader ilegal.jpg

Sursa foto: anticoruptie.md

Transportarea prundişului prin Portul de pasageri ar fi fost efectuată de către „Acomar-trans” SRL, companie controlată de Codreanu, care cumpăra prundișul de la o Întreprindere din România, aflată la moment în proces de insolvență. Tot prin intermediul portului de pasageri ar fi fost realizate operaţiuni de export de cereale, animale vii şi, mai nou, deşeuri de metale feroase.

O altă încălcare admisă de către autorităţi a fost arendarea de către compania „Vas International Plus” SRL a 18,5 ha din vecinătatea portului, de la AS „Moldsilva” (despre corupția din cadrul acesteia am scris). Arendarea acestui spațiu a fost din start ilegală, deoarece se află în zona de frontieră. Contrar scopului indicat în contractul de amenajare şi reconstrucţie, în spațiul arendat a fost amenajat un debarcader improvizat pentru descărcarea prundişului, lucru interzis de normele internaţionale.

În pofida avertizărilor Procuraturii Generale şi Inspectoratului Ecologic de Stat din mai 2011 de a sista activitatea, compania a continuat depozitarea prundişului, situaţie ce ar putea duce la sancţionarea portului de către organismele internaţionale de profil. Cu toate acestea, în 2015, autorităţile R. Moldova, şi anume Ministerul Mediului, a legalizat acest obiectiv.

Contractul de închiriere al terenului pe care a fost construit ilegal debarcaderul (în locul unei zone de agrement) a fost semnat în noiembrie 2010. În 2013, Moldsilva a acționat în judecată compania, constatând că zona de agrement și recreere a devenit debarcader pentru descărcarea pietrișului. Deși Moldsilva a câștigat mai multe procese de judecată, contractul nu a fost reziliat și nici debarcaderul nu a fost demolat, iar în iunie 2015, Moldsilva coordona chiar proiectul prin care Vas internațional Plus urma să construiască zona de agrement și relaxare, adăugând (ilegal) în noul contract și construcția debarcaderului deja existent.

În perioada punerii în aplicare a acestor scheme, ministru al Mediului era Sergiu Palihovici. După demiterea guvernului din care acesta făcea parte, noul ministru - Valeriu Munteanu a constatat ilegalitățile și a solicitat explicații de la Moldsilva și compania Vas Internațional Plus. Ca urmare, Agenția de stat și compania au revenit cu un nou proiect, coordonat de Moldsilva, în care nu mai exista nici-o construcție de agrement, ci doar debarcaderul vechi, unde se derula traficul ilegal cu pietriș. Ministerul Mediului a respins autorizarea construcțiilor și a promis demolarea debarcaderului, sesizând totodată și instanțele, și Procuratura Generală, și CNA-ul, pentru a identifica vinovații.

Afacerile fiicei    

O altă companie care ar fi efectuat transporturi de prundiş din România, prin intermediul debarcaderului, a fost „Bantcarad” SRL, a cărei fondatoare este Carolina Codreanu - fiica lui Petru Codreanu. Potrivit site-ului Agenției de Achiziții Publice, compania, în perioada 2011-2015, a încheiat contracte de achiziții publice cu mai multe instituții publice (instituţii medicale, de învăţământ preşcolar, mediu şi universitar).

De asemenea, „Bantcarad”, în perioada administrării portului de către Codreanu, s-a ocupat de colectarea plăţilor navale, încasând taxele portuare.

”Nu-i adjunct ca verişorul la afaceri cu vaporul!”

Alexandru Moldovans.pngÎncă o rudă a lui Codreanu – cetățeanul leton Aleksandrs Moldovans (verișor) a fost, în perioada 2011-2015, căpitan adjunct al Portului Giurgiuleşti. Moldovans ar fi fost cel care intermedia înregistrarea navelor aflate sub sancţiuni internaţionale, sub pavilionul RM, alături de juristul Căpităniei Portului Giurgiuleşti - Doina Colac.

Deși a recunoscut că este văr cu Codreanu, fostul căpitan adjunct al Portului Giurgiuleşti - Aleksandrs Moldovans, a respins acuzaţiile conform cărora ar fi fost implicat în înregistrarea cu încălcări grave a legislaţiei a navelor străine sub pavilion moldovenesc. 

Reprezentanţii Procuraturii de Transport au refuzat să comunice autorilor investigației dacă pe numele acestora au fost pornite dosare penale.

Autorii investigației au solicitat și opinia Procuraturii Anticorupție, care a comunicat că a inițiat urmărirea penală pentru fals în documente contabile, privind factorii de decizie ai SRL „Bantcarad”. De asemenea, ar fi fost pornită urmărirea penală pentru abuzul de putere sau abuzul de serviciu, în privința factorilor de decizie ai instituţiei „Căpetenia Portului Giurgiuleşti”. Însă nici  Codreanu Petru şi nici Moldovans nu au statut de bănuit sau învinuit.

În iulie 2015, în funcţia de căpitan al Portului Giurgiuleşti a fost numit Victor Andruşca. Autorităţile responsabile de transportul vamal nu au comentat plecarea fostului căpitan - Petru Codreanu.

Modificările legislative care ”au pus bețe-n roate” 

Până în 2012, condiţiile de înregistrare/prelungire/anulare a navelor erau foarte simple și rapide (actele erau verificate doar de către Căpitănia Portului Giurgiuleşti într-o singură zi).

În 2012, procedura a suferit modificări, după ce sub pavilionul RM au fost depistate nave iraniene vizate de sancțiunile economice occidentale.

Noua procedură prevedea introducerea avizului Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene în lista actelor de înregistrarea a navelor, dar și prelungirea perioadei de verificare a actelor până la cinci zile. Acest lucru a nemulţumit fosta administraţie a Căpităniei Portului Giurgiuleşti. Potrivit fostului căpitan - Petru Codreanu, acest fapt a dus la reducerea veniturilor la bugetul de stat cu cca 20%”, căpitanul solicitând abrogarea acestei modificări guvernamentale, calificând-o drept păguboasă pentru R. Moldova.

Video:    

  

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii