Un bărbat din Anenii-Noi, proprietarul unui magazin, acuză că a oferit 2 mii de euro mită unui intermediar. În schimbul banilor, acesta i-ar fi promis că-l va ajuta să-şi prelungească relaţiile de arendă funciară şi contractul cu autoritatea locală, însă nu s-a ținut de cuvânt.

Învinuitul ar fi luat banii cu scopul de a-l influența pe preşedintele Comisiei funciare din cadrul Consiliului. La fel, suspectul a promis că-l poate determina pe acesta să emită o decizie favorabilă, iar ulterior să obţină semnarea contractului cu Primăria.

Proprietarul magazinului a informat CNA despre cele întâmplate, după ce intermediarul nu s-ar fi ţinut de cuvânt şi nu ar fi soluţionat problema până la capăt.

Bărbatul a spus că a avut discuţii pe marginea subiectului menţionat atât cu intermediarul, cât şi cu preşedintele Comisiei, care i-ar fi dat asigurări că va primi toate actele, însă, în final, s-a ales doar cu o parte din ele. Când a solicitat întregul pachet de documente, bărbatului i s-ar fi cerut o sumă mai mare.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru trafic de influenţă, iar intermediarul a fost reţinut pentru 72 de ore. În acelaşi dosar este bănuit şi preşedintele Comisiei funciare care, în prezent, este cercetat în stare de libertate.

Dacă vinovăția lor va fi stabilită, suspecții riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii