Preşedintele Federaţiei de Baschet din Republica Moldova Octavian Vucol a fost reţinut, ieri, de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Suspectul este bănuit de dobândirea averii străine, prin înşelăciune, în proporţii deosebit de mari. Victima este un cetăţean al Republicii Slovacia, care susţine că ar fi fost deposedat de 210 mii de euro.

În cadrul urmăririi penale s-a constatat că bănuitul, împreună cu alte persoane, urmărind scopul de a-l deposeda pe cetăţeanul slovac de bani, l-ar fi convins pe acesta să investească 340 de mii de euro pentru construcţia unui complex sportiv pe strada Trandafirilor din Chişinău pentru Federaţia Naţională de Baschet. Asta chiar dacă Federația nu deţinea vreun titlu de proprietate asupra terenului şi nici autorizaţie pentru construcţie.

Potrivit ofițerelor CNA, pe parcursul anului 2015, cetăţeanul slovac, deţinând funcţia de administrator al unei companii de pe teritoriul Republici Slovace, ar fi  transferat pe conturile Federaţiei de Baschet din Moldova diferite sume de bani, în numerar, în calitate de avans pentru începerea lucrărilor de proiectare a complexului sportiv.

În consecințe, compania slovacă a fost prejudiciată cu peste 210  de mii de euro, adică aproximativ 4 645 388 lei, conform cursului BNM.

Totodată, astăzi, ofițerii CNA au mai reținut și doi complici implicați în acest dosar. 

Este vorba despre un electrician şi un director de SRL, ambii fiind bănuiţi că, împreună cu preşedintele Federației, l-ar fi deposedat pe slovac de bani.

În prezent, preşedintele Federației de Baschet și cei doi complici sunt reţinuți pentru 72 de ore, fiind plasați în izolatorul CNA.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 15 ani de închisoare pentru escrocherie în proporții deosebit de mari. Acţiunile de urmărire penală continuă sub conducerea Procuraturii Anticorupţie.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii