Procuratura Anticorupție anunță că a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată cauza penală de învinuire a Președintelui Federației de Baschet din Republica Moldova (FBRM), Octavian Vucol, pentru escrocherie în proporții deosebit de mari. Împreună cu acesta, pe banca acuzaților vor compărea și doi complici ai acestuia, un electrician și un director de firmă. Cei trei sunt acuzați că, prin înșelăciune, au deposedat un cetățean al Slovaciei de 210 mii de euro.

Potrivit celor constate de procurorii anticorupţie, în perioada februarie – septembrie 2015, cei trei au convins cetățeanul slovac să investească 340 mii euro în construcţia unui complex sportiv multifuncţional pe str. Trandafirilor din Chişinău, pentru Federaţia Naţională de Baschet. În realitate însă, potrivit procuraturii, Federația nu avea intenţia şi nici posibilitatea de a realiza un astfel de proiect, pentru că nu deţinea titlu de proprietate asupra terenului, pe suprafaţa căruia urma să se construiască acel complex sportiv (0,406 ha) şi nici autorizaţie pentru construcţie.

În cele din urmă, deţinînd funcţia de administrator al unei companii în Slovacia, cetăţeanul slovac a  transferat pe conturile Federaţiei de Baschet din Moldova un avans în numerar pentru începerea lucrărilor de proiectare a complexului sportiv. În total, suma cu care a fost prejudiciată compania slovacă este de 210 mii de euro.

Președintele FBRM și cei 2 complici au fost reţinuţi acum 2 luni, în prezent fiind cercetaţi în stare de arest la domiciliu.
Cauza penală a fost transmisă Judecătoriei Centru, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei, riscă pînă la 15 ani închisoare.

În legătură cu același caz, acum o lună, a fost rezținut un ofiţer de investigaţie din cadrul CNA, după ce ar fi pretins şi primit 100 mii euro de la Președintele Federației de Baschet pentru a mușamaliza respectiva cauză penală. Ofițerul a primit mandat de arestare, urmărirea penală în privinţa acestuia fiind în derulare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii