Preşedintele Federaţiei Naţionale de Baschet, Octavian Vucol, învinuit de către procurorii Anticorupţie  pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari, rămâne în arest la domiciliu. Decizia aparţine Curţii de Apel Chişinău.

Octavian Vucol este învinuit că în complicitate cu alte două persoane l-a deposedat pe un cetăţean al Slovaciei de suma de 210 mii  de euro. Potrivit procurorilor, cei trei ar fi convins victima, administrator al unei companii din Slovacia, să investească 340 de mii de euro în construcţia unui complex sportiv în Capitală. Ulterior s-a  demonstrat  că Federaţia de Baschet nu deţinea titlu de proprietate, autorizaţie de construcţie sau alte documente asupra terenului. 

Octavian Vucol a fost reţinut la 16 mai 2016, iar Judecătoria Buiucani a Capitalei a eliberat pe numele său mandat de arestare pentru 30 de zile. În timp ce era deţinut în Izolatorul de anchetă al CNA, Vucol l-a denunţat pe un ofiţer Anticorupţie ,că ar fi estorcat de la el o sută de mii de euro pentru muşamalizarea cazului. La 14 iunie 2016 Judecătoria sectorului Buiucani i-a schimbat măsura de reprimare preşedintelui Federaţiei Moldovei de baschet în arest la domiciliu.

La 18 iulie 2016, Procuratura Anticorupţie a transmis în judecată dosarul penal intentat pe numele lui Octavian Vucol.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii