Trei persoane publice din cadrul ÎS Gările și Stațiile Auto și un agent economic din Soroca sunt bănuite de delapidarea averii străine. Una dintre aceste persoane a fost reţinută. Acestea sunt băunuite de prejudicierea întreprinderii de stat cu 4 milioane de lei. În acest context, CNA a anunțat că Direcţia Generală Teritorială „Nord” a CNA  şi Procuratura Anticorupție investighează circumstanțele săvârșirii infracțiunii.

În cadrul urmăririi penale s-a stabilit că, între anii 2010 – 2016, mai mulţi funcţionari ai ÎS „Gările şi Staţiile Auto”, împreună cu factori de decizie din cadrul unei firme de transport, prestator de servicii, au introdus în programele informaționale date eronate despre vînzarea unor bilete inexistente, banii (cca 4, 5 milioane de lei), fiind  transferați în conturile bancare ale agentului economic din Soroca, cauzând întreprinderii de stat un prejudiciu în proporții deosebit de mari.

În rezultatul efectuării mai multor percheziții la domiciliile persoanelor suspectate, trei au fost recunoscute ca bănuiţi, iar una reţinută pe un termen de 72 de ore. 

Pentru delapidarea averii întreprinderii de stat în proporții deosebit de mari, persoanele riscă o pedeapsă cu închisoare de la 8 la 15 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii