Primarul comunei Trușeni, Ion Apostol, cercetat pentru înstrăinarea terenurilor din localitate, a fost transferat din arest la domiciliu în izolatorul CNA. Decizia a fost luată la începutul lunii august de către magistrații Curții de Apel Chișinău.

Informația a fost oferită pentru CrimeMoldova de către șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu.

Potrivit sursei citate, magistrații Curții de Apel au luat decizia după ce procurorii de caz au atacat hotărârea primei instanțe prin care Apostol a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Totodată, fostul inginer cadastral, cercetat în același dosar, se va afla sub control judiciar timp de 60 de zile. O decizie în acest sens a fost luată la 9 august.

Tot în acest dosar, un complice a primit 30 de zile de arest la domiciliu. Hotărârea a fost luată la 8 august.

Amintim că, Ion Apostol, împreună cu preşedintele întovărăşirii pomicole din Trușeni și fostul inginer cadastral din comună, ar fi organizat deposedarea întovărăşirii pomicole din localitate de mai multe loturi de pământ. După înstrăinarea acestora, terenurile au fost vândute altor persoane, contra unor sume de bani, care ajungeau până la 10 mii de euro pentru un teren.

Anterior, într-o investigație CrimeMoldova, au fost prezentate și alte scheme de înstrăinare a terenurilor din Trușeni, care ar fi avut loc cu implicarea primarului din localitate și a fostului inginer cadastral din comuna Trușeni.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii