Fostul poliţist Vitalie Burlacu, care este principalul suspect în dosarul coruperii deputaţilor în 2014, a fost dat în urmărirea generală. Asta după ce Judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei a eliberat miercuri, 20 aprilie, un mandat de arestare pe numele acestuia pe un termen de 30 de zile.

Procurorul Anticorupţie care instrumentează acest caz, Vitalie Galeru a menționat pentru anticorupție.md că a solicitat mandatul de arestre după ce luni, 18 aprilie, avocatul lui Vitalie Burlacu a prezentat din nou un certificat medical precum că suspectul este grav bolnav de pneumonie. „Noi am solicitat să prezinte în instanţă şi pelicula examenului radiografic, însă nu a fost adusă. Mai mult, învinuitul a fost văzut în timp ce se plimba prin Chişinău şi îşi rezolva problemele personale. Acestea au servit drept probe pentru a convinge instanţa să elibereze mandatul”, a precizat procurorul.

Mai mult ca atât, Procuratura ar urma să desășoare o anchetă în privinţa medicului care eliberează certificatale de boală pe numele lui Vitalie Burlacu.

Pe de altă parte, avocatul suspectului, Anatolie Ceachir a declarat că decizia procurorului de a-l aresta preventiv pe clientul său este nejustificată: „Este bolnav, am prezentat şi dovezi. Vom contesta mandatul de arestare în instanţa ierarhic superioară”.

La 11 aprilie 2016 s-au împlinit doi ani de când dosarul privind coruperea deputaţilor a fost transmis în judecată. Potrivit procurorilor, la moment dosarul se află încă la etapa de audiere a martorilor și de fiecare dată şedinţa de judecată este amânată după ce apărătorii inculpatului prezintă certificate medicale că acesta ar fi bolnav.

Amintim că fostul polițist Vitalie Burlacu și modelul Irina Baglai au fost reținuți în flagrant în data de 7 martie 2014, în timp ce urmau să transmită 250 de mii de dolari unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova, pentru ca acesta să părăsească fracțiunea din care face parte. Cele două persoane au fost arestate pentru 30 de zile în data de 9 martie, iar în 3 aprilie mandatul a fost prelungit cu încă 25 de zile. Baglai a fost reținută în izolatorul CNA până în data de 29 decembrie 2014, iar Burlacu a părăsit izolatorul mai târziu.

Fostul polițist Vitalie Burlacu s-a făcut cunoscut lumii întregi în urma protestelor din 7 aprilie 2009, când a fost surprins în timp ce lovea cu piciorul un protestatar. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii