Oleg Russu, procurorul de la Procuratura sectorului Râșcani al Capitalei care ar fi pretins mită 12 mii de euro a scăpat de arest şi se află sub arest judiciar. Potrivit anticoruptie.md, judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei a refuzat să prelungească mandatul de arestare pe numele lui Russu după ce anterior, la începutul lunii martie, a decis plasarea acestuia în arest la domiciliu pentru 30 de zile. 

"Procurorii au solicitat prelungirea mandatului de arestare, instanța nu a dat însă curs demersului și a aplicat controlul judiciar. Acum nu are interdicții de a pleca, de exemplu, peste hotare, dar este obligat să se prezinte la organul de urmărire penală atunci când va fi chemat", a declarat Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție.

Amintim, că procurorii Anticorupţie şi ofiţeri SPIA au efectuat în martie curent, percheziţii în biroul şi maşina lui Russu.  

Cauza penală a fost pornită pe 1 martie, iar procurorul vizat, care ar face parte din structurile de drept de circa zece ani, este bănuit că ar fi luat mită de aproximativ 12 mii de euro. Eduard Harunjen a mai adăugat că în acţiunile de corupţie investigate sunt implicate şi câteva persoane civile. Potrivit lui Adrian Popenco, șef interimar al Procuraturii Anticorupție, procurorul ar fi pretins banii pentru a clasa un dosar penal pornit pentru escrocherie, iar plângerea a fost depusă de bănuit.  

Ziarul Naţional scrie că Oleg Russu este procurorul care s-a ocupat de dosarul morții lui Eugen Țapu, găsit strangulat în podul unui bloc din Capitală și care ar fi fost una dintre victimele protestelor de la 7 aprilie. Procurorul a declarat însă că nu a existat nicio legătură între decesul tânărului și revoltele din aprilie 2009. Omul legii s-a ocupat şi de cazul activistului Oleg Brega care în 2011 a fost agresat de patru persoane la Universitatea Slavonă din Chişinău. Dosarul însă a rămas nefinalizat.  

Potrivit ultimei declarații de avere, procurorul a indicat doar venituri din salariu de 82.455 de lei și indemnizația copilului de 57.600 de lei. În rest, în ultimii trei ani, Oleg Russu nu a declarat imobile, mașini sau conturi bancare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii