Procurorii au pus sechestru pe cele circa 7 milioane de lei depistate la medici în timpul perchezițiilor desfășurate în dosarul schemelor de corupție de la Centrul Republican de Diagnosticare Medicală. Tot în acest caz, a fost sechestrat un bun imobil şi două automobile.

Informația a fost oferită pentru CrimeMoldova de către Șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu.

Banii au fost ridicați din birourile de serviciu ale unor medici, de la domiciliile lor, precum şi din casetele metalice, depuse în două bănci comerciale din capitală.

Cei reținuți în dosar sunt medici, asistenţi şi reprezentanţi ai unor clinici private care ar fi pus pe roate o schemă de estorcare a banilor de la pacienţii asiguraţi pentru a realiza investigaţii imagistice şi de tomografie computerizată. Printre persoanele reținute se află și șeful secţiei Radiologie şi Tomografie Computerizată a Centrului Republican de Diagnosticare Medicală - Silviu Condrea. Acesta a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

În total, în dosar sunt cercetate 14 persoane pentru abuz de serviciu şi corupere pasivă.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă până la 10 ani de închisoare şi o amendă de 400 de mii de lei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii