În cadrul ședinței de azi, instanța a admis eliberarea lui Radu Blaj, arhitectul şef adjunct al municipiului Chișinău, din arest preventiv.

Procurorii au solicitat respingerea cererii și menținerea acestuia în stare de arest.

„Instanța a admis cererea de eliberare provizorie sub cauțiune a învinuitului Radu Blaj, i-a stabilit cuantumul cauțiunii de 7000 de unități convenționale. Acesta va fi eliberat cînd va prezenta dovada că a depus în contul Procuraturii Generale mijloacele bănești respective” a declarat procurorul care instrumentează cazul.

„Domnului Blaj i-a fost încălcat dreptul la libertate, dumnealui a colaborat cu organul de urmărire penală, cu organul de judecată, a participat la stabilirea adevărului și mi se pare absolut inutilă ținerea dumnealui sub arest mai ales că dumnealui este persoana interesată în stabilirea adevărului” a comunicat avocata lui Radu Blaj, Corina Oprea.

Radu Blaj a fost reținut la 25 mai anul 2016 împreună cu viceprimarul municipiului Chișinău, Vlad Coteț. Arestarea celor doi a avut loc după percheziții ale procurorilor anticorupție și ale ofițerilor CNA.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii