Ofițerii SPIA și procurorii Oficiului "Nord” al Procuraturii Anticorupție au reținut în dimineața zilei de ieri, 21 decembrie, patru persoane din municipiul Bălți, care sunt cercetate penal pentru trafic de influență.
 
Unul dintre cei patru suspecți ar fi încercat împreună cu ceilalți trei suspecți, să influențeze factorii de decizie din cadrul organelor de drept din municipiul Bălți, cu scopul de a se eschiva de la răspundere. Acesta fiind cercetat penal pentru că ar fi lovit în luna octombrie 2016, un angajat al Inspectoratului de poliție Bălți, provocându-i leziuni corporale.
 
În urma investigațiilor și acțiunilor de urmărire penală s-a mai stabilit că, în cazul dat este implicat și un avocat, care la momentul săvârșirii infracțiunii exercita funcția de președinte al Judecătoriei Fălești. Avocatul încercând să influențeze responsabilii din cadrul Procuraturii mun. Bălți, pentru ca ultimii să îl scoată de sub urmărire penală pe suspect.
 
Serviciul relații publice al SPIA informează că cei patru suspecți sunt reținuți pe un termen de 72 ore, fiind plasați în izolatorul pentru detenție preventivă, iar avocatul este cercetat penal în stare de libertate, acesta având statut de bănuit.
 
Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în baza art. 326 alin.11 și 2 Cod penal al Republicii Moldova (traficul de influență).
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii