Cinci angajaţi ai Agenţiei Servicii Publice (ASP), printre care un şef şi un adjunct de secţie, au fost reţinuţi de CNA. Funcționarii sunt bănuiţi că ar fi eliberat, în mod ilegal, peste 600 de permise auto pentru sume între 500 şi 1500 de euro.

În acest dosar, sunt suspectați mai mulţi angajaţi ai Agenţiei Servicii Publice, dar şi persoane din cadrul unor şcoli auto din capitală.

Afacerile cu permise au fost investigate în perioada noiembrie 2017- februarie 2018. În acest interval, au fost documentate aproape 400 de cazuri de fraudare a probelor teoretice şi 219 a celor practice.

Potrivit procurorilor, membrii comisiei de examinare indicau persoanelor răspunsurile corecte, chiar în sala de examene, sau prin telefon. De asemenea, au fost documentate şi cazuri de susţinere a examenelor de către unii membri ai Comisiei în locul candidaţilor. Procurorii au mai stabilit că, în 9% din cazurile investigate, candidaţii nu erau prezenţi la susţinerea probelor, iar 1 procent din 9 se aflau peste hotarele ţării.

CNA și procurorii anticorupție au efectuat astăzi 60 de percheziţii la birourile şi domiciliile unor angajaţi ai ASP, dar şi la unii membri ai şcolilor auto.

Cinci persoane, între care un şef şi un adjunct de secţie, dar şi trei inspectori din cadrul Agenției, au fost reţinute pentru 72 de ore, iar alte persoane urmează să fie audiate.

În urma percheziţiilor au fost depistaţi bani, documente şi alt material probatoriu relevant pentru cauză.

Procurorii au inițiat un dosar penal pentru abuz în serviciu. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă până la 6 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani. De asemenea, se examinează posibilitatea anulării permiselor, eliberate cu abateri.

cna.jpg

cna2.jpg

cna3.PNG

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii