Un ofițer de investigație din cadrul Inspectoratului de Politie Bălți a fost reținut de către  ofiţerii  CNA și Procuratura Anticorupție. Bărbatul este bănuit că ar fi extorcat 300 de euro pentru a nu înregistra și documenta un caz de consum și păstrare de substanțe narcotice.

Potrivit denunțătorului, ofițerul ar fi primit de la aceasta 6 mii de lei anterior, urmând să „plătească” și restul sumei.

Ca rezultat al măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală, suspectul a fost prins în flagrant delict în momentul primirii celei de a doua tranșe.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală conform elementelor infracțiunii prevăzute de art. 324 alin. (2) lit. b) și c) Cod Penal – corupere pasivă. Bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, omul legii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unități convenționale și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii