Un avocat din municipiul Chișinău, ar fi pretins o sumă de 20.000 de euro de la clientul său, susținând că are influență asupra unui procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție. 

Apărătorul susținea că-l poate determina pe procuror să-l absolvească de răspundere penală pe clientul său, atribuindu-i statut de martor, pe o cauză penală pornită anterior pe numele acestuia. Acesta a fost reținut de ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI şi procurorii din Procuratura pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale (PCCOCS).
 
În cadrul măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală,  avocatului i-a fost transmisă o sumă de 1500 de euro, moment în care a mai pretins 6000 de euro.

Procurorul Vitalie Busuioc a declarat că avocatul a cerut suma de 20 000 de euro, însă denunțătorul a specificat că nu-i poate oferi suma integral. Ulterior, suspectul a propus să i se ofere banii în mai multe tranșe.

„Bănuitul are vârsta de 70 de ani. Acesta activează de 13 ani, nu are antecedente penale. În timpul audierilor, avocatul și-a recunoscut vina. Tot astăzi, procurorii de caz au cerut instanței aplicarea mandatului de arestare de 30 de zile, ulterior instanța urmează să se pronunțe, ținând cont de faptul că avocatul și-a recunoscut vina în totalitate”, a spus Busuioc.
 
În urma acțiunilor respective, la data de 23 decembrie, în jurul orei 17:00, pe str.Pușkin nr.22, din municipiul Chișinău, avocatul a fost reținut de către angajații SPIA și procurorii PCCOCS. În cadrul percheziției corporale au fost depistați o parte din bani.

De asemenea, în urma investigațiilor desfășurate s-a stabilit că, în cazul dat este implicat și un fost polițist, acesta fiind cercetat penal în stare de libertate.

Avocatul a fost reținut pe un termen de 72 de ore, fiind plasat în izolatorul pentru detenție preventivă. Pentru infracțiunea respectivă, el riscă o amendă în mărime de până la 4000 de unități convenționale sau închisoare de până la 6 ani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii