Patruzeci de tone de struguri din Turcia, ce urmau să ajungă în Federația Rusă, cu acte de proveniență moldovenești, au fost depistați de inspectorii regionali ai Serviciului fitosanitar rus - Rosselhoznadzor, în regiunea Briansk, scrie budjakonline.md.

Potrivit informațiilor, producția urma a fi introdusă în Briansk de către un furnizor din Republica Moldova, însă inspectorii au depistat că „patria” strugurilor este de fapt, Turcia.

Fructele erau împachetate în „ambalaj tipic turcesc”, iar în conținutul lor au fost depistate și reziduuri de pesticide din Turcia.

Sursa menționează că introducerea celor 40 de tone de struguri a fost interzisă și a fost inițiată o procedură administrativă cu privire la faptul legalității eliberării documentelor fitosanitare în Moldova.

Începând cu 22 august, în regiunea Briansk au fost reținute în total 370 tone de struguri, pere, piersici și nectarine cultivate în Turcia, care urmau a fi introduse în Federația Rusă drept fructe moldovenești.

Din cauza re-exportului în masă a fructelor prin RM, serviciile regionale ale Rosselhoznadzor au consolidat controlul și au introdus inspecția totală asupra mărfurilor.

Amintim că Moldova a mai fost implicată în scheme de reexport a mărfurilor de altă origine, camuflate în marfă autohtonă (mere poloneze drept moldovenești). În schemă  a fost implicată și o companie afiliată consilierului bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii