Trei angajați ai Serviciului Fiscal de Stat și doi administratori de firme au fost reținuți în urma perchezițiilor desfășurate joi, 23 august, într-un dosar de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari. Suspecții ar fi gestionat afaceri cu alcool etilic fără a contabiliza veniturile.

Șeful Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, a specificat pentru CrimeMoldova că angajații Serviciului Fiscal de Stat sunt bănuiţi de abuz de serviciu, iar administratorii de firme sunt suspectați de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari.

„Începând cu anul 2017, angajaţii Direcţiei Control Fiscal Operativ ar fi favorizat accesul celor doi administratori de firme în depozitele sigilate ale unui post fiscal din Orhei, în care era depozitat alcool etilic. Angajaţii firmelor, ar fi preluat şi realizat circa 35 de mii de litri de alcool etilic, fără întocmirea actelor fiscale, fiind prejudiciat bugetul de stat în proporţii deosebit de mari”, a spus Șaptefrați.

Acţiunile de urmărire penală au loc în cadrul a două cauze, iniţiate acum câteva luni.

Pe acest caz, procurorii și ofițerii de investigații au desfășurat azi descinderi în peste 20 de localități din municipiul Chișinău și raionul Orhei. Perchezițiile au avut loc la domiciliile, în mașinile, dar și la sediul agentului economic.

Dacă vor fi găsiți vinovați, afaceriștii riscă până la șase ani de închisoare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii