Cei 13 bănuiți, reținuți în dosarul Gărilor Auto, au fost suspendați din funcție pe perioada anchetei. Procurorul de caz a expediat recent un demers în acest sens.

Informația a fost confirmată pentru CrimeMoldova de către șefa Serviciului de informare şi comunicare cu mass-media a Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu.

În urma solicitării, directorul Întreprinderii de Stat „Gările şi Staţiile Auto” a semnat un ordin prin care este pus în aplicare demersul făcut de procurori.

Amintim că, mai mulți angajaţi ai Întreprinderii de Stat „Gările şi Staţiile Auto” au fost reținuți la 17 iulie, iar alte persoane au fost escortate la CNA pentru audieri în cadrul a câteva dosare penale inițiate pentru corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu.

Suspecții sunt cercetați pentru organizarea unor scheme de acumulare a circa 1,5 milioane de lei lunar de la operatorii de transport şi şoferii de curse naţionale şi internaţionale pentru a fi scutiți de controale. În total numărul celor cercetaţi în dosar a ajuns la 28.

De asemenea, în cadrul investigațiilor, s-a documentat o altă schemă de însuşire a banilor publici de către angajaţi ai ÎS „Gările şi Staţiile Auto”. Potrivit anchetei, responsabilii de la camera de păstrare a bagajelor ar fi perceput zilnic de la cetăţeni bani pentru depozitarea bagajelor fără a reflecta sumele în evidenţa contabilă. Ulterior, aceşti bani ar fi fost însuşiţi de angajaţii întreprinderii.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii