Un angajat al Întreprinderii de Stat „Cadastru" a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Funcționarul este bănuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu, prin estorcarea și primirea a 2800 de euro.

Potrivit denunțătorului, bărbatul, folosindu-se de funcția deținută, ar fi estorcat și primit 2 800 de euro de la un agent economic, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu. Având o înțelegere prealabilă cu omul de afaceri, funcționarul urma să nu înainteze recursul motivat la Curtea de Apel Chişinău, prin care solicita casarea unei hotărâri judecătorești de trasmitere a unor bunuri în proprietatea businessmanului.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, suspectul a fost reținut în flagrant delict în momentul primirii ultimei tranșe de 500 de Euro. Totodată, în rezultatul perchezițiilor la domiciliul acestuia, au fost găsiți și ceilalți bani transmiși sub controlul CNA.

Funcționarul a fost reţinut pentru 72 de ore și i-a fost deja înaintată bănuiala. Pe numele acestuia a fost pornită o cauză penală pentru „excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu”.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Amintim că săptămâna trecută, alți 5 funcționari ai ÎS Cadastru au fost reținuți, fiind învinuiți de escrocherie și utilizare de documente false.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii