Un bărbat din Bălți a fost reținut de ofițerii şi procurorii anticorupție pentru trafic de influență.

Potrivit denunțătorului, suspectul împreună cu un necunoscut ar fi pretins 4 700 de euro susținând că are influență asupra unui procuror din Bălți și l-ar putea determina să dea indicații privind retragerea unei cereri de apel împotriva unei sentințe. Prin sentința Judecătoriei Bălți, primul era recunoscut vinovat de cauzarea de daune materiale prin înșelăciune sau abuz de încredere.

Cazul a fost documentat, iar urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, bărbatul a fost prins în flagrant delict. Acesta a fost recunoscut în calitate de bănuit şi reţinut pe un termen de 72 de ore.

Ofiţerul de presă al CNA, Victoria Timuş, a menţionat că bărbatul nu ar avea tangenţe cu domeniul juridic. „Suspectul nu şi-a recunoscut vina. Ulterior, procurorii urmează să decidă asupra aplicării măsurii de arest preventiv”, a spus Timuş.

Oamenii legii au iniţiat o cauză penală. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 200 000 de lei.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii