Un bărbat din Ceadîr-Lunga a fost reţinut miercuri, 14 decembrie curent, de ofiţerii şi procurorii anticorupţie pentru tentativa de corupere a unui vameș.

Bărbatul ar fi oferit mită de 1 500 de euro unui inspector vamal pentru a transporta ilegal marfă fără acte de însoțire şi proveniență. Totodată, bărbatul miza să nu fie tras la răspundere pentru contrabandă cu mărfuri de larg consum.

sem_4.jpg

sem_2_0.jpg

sem_3_0.jpg

custom.gov.md

Vameșul a denunțat cazul la CNA, iar ulterior bărbatul a fost prins în flagrant delict. Banii transmiși sub controlul CNA au fost găsiți în buzunarul suspectului. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Serviciul vamal a comunicat că suspectul are vârsta e 43 de ani, iar valoarea mărfurilor se estimează la suma de aproximativ 500 000 lei. Bunurile erau procurate de la piața KM7 din oraşul Odessa și urmau a fi comercializate ilegal în piețele și centrele comerciale din Capitală.

Pe cazul dat au fost pornite 2 cauze penale. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani de închisoare, cu amendă în mărime de la 2000 la 4000 unităţi convenţionale (100 000 - 200 000 de lei).

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii