Un inspector al postului vamal Cahul a fost reținut pentru 72 de ore, pentru implicarea în activitatea de contrabandă cu obiecte de cult și mărfuri de larg consum în proporții deosebit de mari.

Pe acest caz mai sunt cercetați penal doi cetățeni străini, care transportau icoane și mărfuri de larg consum în valoare de peste 1,3 milioane lei. 

Infracțiunea a fost descoperită ieri, fiind inițiată și o anchetă de serviciu pentru verificarea implicării colaboratorilor vamali în această schemă de contrabandă.

În rezultatelor investigațiilor preliminare, ofițerii de urmărire penală ai Serviciului Vamal au stabilit că inspectorul menționat și-a depășit atribuțiile de serviciu, autorizând trecerea acestor loturi de mărfuri, fără perceperea drepturilor de import aferente.

În privința inspectorului a fost inițiată urmărire penală pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, soldate cu urmări grave. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoare de la 6 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 10 la 15 ani.

În același timp, în cadrul acestei cauze penale se întreprind măsuri pentru a stabili dacă nu au fost implicați și alți angajați ai autorităților publice abilitate cu funcții de control la frontieră.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii