Fostul consul al Republicii Moldova la Bologna, Nicolae Nucă, a fost reținut pentru corupere și perfectarea ilegală a documentelor de ședere și intrare pe teritoriul Republicii Moldova pentru cetățenii arabi.

Procurorul General, Eduard Harunjen a declarat că a fost reținută o persoană, angajată a Ministerului de Extern însă nu a oferit numele. Procurorul a precizat însă că reținerea are legătură cu cazul consulului de la Instanbul, Veaceslav Filip.

Bănuitul a fost reținut în timpul unei operațiuni comune a procurorilor anticorupție și ofițerilor SIS, scrie deschide.md.

Nicolae Nucă a fost rechemat la 16 octombrie 2013, din funcţia de consul general al Republicii Moldova la Bologna, după ce ministerul de Externe a depistat un şir de încălcări în activitatea consulatului, precum și în urma multiplelor semnale și plângeri ale diasporei moldovenești din nordul Italiei pe marginea activității lui Nucă, carе l-au învinuit de dublarea prețurilor pentru serviciile consulare, încasarea personală a banilor și lipsă de comportament adecvat cu cetățenii.

Între anii 2004 - 2007, el a deținut și funcția de consul în cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Roma, Italia. În 2008 - 2009, a fost reprezentantul oficial al companiei ASCOM în Irak, iar intre anii 2001 - 2004 a activat în cadrul Ministerului de Externe de la Chișinău.

Fostul consul își continuă activitatea la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, fiind șef de secție din cadrul direcției consulare.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

Zef

24:67 12.12.2016

Cind vii prin consulatele Moldovei cu tine vorbesc parca ai venit cu cerșitu! Boerii! Lasa sa simte puțin pamintul sub picioare!

Ответить