Șeful Secţiei radiologie şi imagistică al Institutului Mamei şi Copilului și un medic radiolog au fost reținuți de CNA. Aceștia ar fi organizat o schemă de estorcare a banilor de la persoanele care erau supuse investigaţiilor în regim prioritar, fără programare prealabilă. În același dosar, alţi doi medici rezidenţi au fost escortaţi pentru audieri la CNA.

Potrivit procurorilor, şeful Secţiei radiologie şi imagistică ar fi pus pe roate o schemă de estorcare de bani de la pacienţi, prin intermediul angajaţilor săi.

Oamenii legii au identificat zeci de cazuri de transmitere a banilor de către pacienţi angajaţilor secţiei. La rândul lor, angajaţii transmiteau sumele acumulate şefului nemijlocit, iar cel din urmă şefului de secţie.

Secţia dispune de trei aparate Rontgen şi un tomograf, iar o singură investigaţie, efectuată la unul dintre dispozitivele medicale, varia între 200 şi 500 de lei per pacient, fluxul zilnic fiind de 30-40 de copii investigaţi.

Astfel, la finele zilei, banii acumulaţi în urma investigaţiilor contra-cost de la cele 4 aparate ajungeau la şeful Secţiei radiologie şi imagistică a Institutului Mamei şi Copilului.

În prezent, percheziţiile continuă.

colaj bani.jpg

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii