Şeful Serviciului resurse umane al Penitenciarului nr.17 din oraşul Rezina, care în vara anului trecut a fost reţinut pentru luare de mită, a fost condamnat la 7 ani de închisoare.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a precizat că angajatul penitenciarului, împreună cu un poliţist, au extorcat 1000 de euro de la un bărbat, pentru a-l angaja în calitate de gardian supraveghetor în cadrul penitenciarului.

Banii au fost transmiși poliţistului în două tranșe a câte 500 de euro și urmau a fi oferiţi şefului Serviciului resurse umane. Ulterior, în rezultatul perchezițiilor efectuate, banii extorcați au fost depistați la domiciliul poliţistului precum şi în maşina acestuia.

Recent, prin sentinţa Judecătoriei Militare Chişinău, inculpatul a fost declarat vinovat de săvârşirea coruperii pasive, fiindu-i stabilită pedeapsa cu închisoare pe un termen de 7 ani, amendă în mărime de 120 mii lei, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 8 ani cu retragerea gradului special - maior de justiţie.

Sentinţa este cu drept de atac. 

Cauza penala în privinţa poliţistului este examinată într-o procedură separată. Potrivit unor surse din cadrul Ministerului de Interne, omul legii activa în funcţia de şef al sectorului de Poliţie nr.2 (Pripiceni) al Inspectoratului de poliție Rezina.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii