Un fost ofițer de investigație va fi judecat pentru trafic de influență și favorizarea săvârșirii unei infracțiuni. Polițistul ar fi cerut de la mai mulți oameni de afaceri, cercetați pentru evaziune fiscală, peste 73 de mii de euro pentru a-i elibera din arest.

Potrivit procurorilor, omul legii a cerut și a primit inițial 50 de mii de lei de la soția unui afacerist reținut într-un dosar de evaziune fiscală. În aceeași zi, învinuitul a extorcat și primit de la alți doi reținuți în aceeași cauză - 11 mii de euro. În schimbul banilor, ofițerul susţinea că va influența un procuror din Chișinău să-i elibereze din arest. După primirea banilor, suspecții au fost eliberați în seara aceleiași zile.

În scurt timp, bănuitul a facilitat transmiterea de la unul dintre oamenii de afaceri a sumei de 60 de mii de euro, bani ce urmau a fi oferiți procurorilor pentru eliberarea definitivă a bănuiților. Din această sumă, ofițerul de investigație a primit din partea procurorilor 5 mii de euro.

În prezent, învinuitul se află în arest la domiciliu. Acesta și-a recunoscut vinovăția și a încheiat cu procurorul un acord de recunoaștere. Ulterior, cauza a fost separată și expediată în instanța de judecată pentru examinare în procedură specială.

La fel, a fost aplicat sechestru pe o sumă de 25 de mii de lei și asupra unui autoturism ce aparține învinuitului.

Dacă va fi găsit vinovat, ofițerul riscă pentru trafic de influență amendă de până la 300 de mii de lei sau închisoare de la 3 la 7 ani, iar pentru favorizarea infracțiunii riscă amendă de până la 42 500 sau închisoare de până la 3 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii