Un magistrat va fi judecat pentru trafic de influență săvârșit în mai multe episoade. Bănuitul a cerut sume de circa 20 de mii de euro și 150 de mii de lei pentru soluționarea pozitivă a unor dosare.

Cauza penală a fost pornită în baza denunţului unui avocat, care a declarat că a apelat la un judecător pentru a-l ajuta să câștige mai multe cauze privind apărarea reputaţiei profesionale. Pentru astfel de „servicii”, judecătorul ar fi cerut 150 mii de lei, primind în final de la apărător suma de 100 de mii de lei.

Totodată, avocatul a apelat la magistrat pentru modificarea sentinței primei instanțe de condamnare la închisoare a unei persoane. În schimbul sumei de 20 de mii de euro, judecătorul promitea influențarea completului de magistrați pentru soluționarea pozitivă a cazului prin pronunțarea unei sentințe non privativă de libertate.

Magistratul nu își recunoaște vinovăția. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 2 la 7 ani de închisoare sau amendă de până la 300 de mii de lei.

Pe acest caz, procurorii au aplicat sechestre pe mai multe mijloace bănești ale magistratului. Este vorba de: 5740 de euro, 1810 dolari SUA și peste 70 mii de lei. La fel, au fost aplicate sechestre pe conturile bancare ale judecătorului, în valoare de peste 520 mii de lei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii