Un număr de 28 de angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare au fost reţinuţi marţi, 25 octombrie, fiind suspectaţi de acţiuni de corupţie la locul de muncă. Poliţiştii au fost reţinuţi în timpul unei ședințe la Ministerul de Interne,  după ce au fost filaţi timp de mai multe zile.

Procurorul general interimar Eduard Harujen, a comunicat pentru CrimeMoldova că este vorba despre o investigaţie mai amplă. „Până în prezent au fost reţinuţi 24 de inspectori ai IGP pentru săvârşirea actelor de corupţie la locul de muncă. La moment, nu vă pot oferi mai multe detalii, deoarece au loc alte măsuri de investigaţie. La sfârşitul zilei cred că vom organiza un briefing de presă, unde vom veni cu detalii", a precizat omul legii. 

La moment, presa scrie că au fost reținuți deja 28 de inspectori.

Solicitat de CrimeMoldova, Vitalie Moisei, şeful direcţiei  securitate internă a Ministerului de Interne, a comunicat că este vorba de o operaţiune a Procuraturii Anticorupţie în colaborare cu CNA, care se desfăşoară pe întreg teritoriul municipiului Chişinău de căteva zile.

Potrivit  portalului deschide.md, poliţiştii reţinuţi ar fi fost citaţi în timpul adunării de pe o listă, iar imediat ce se ridicau în picioare, erau reţinuti de către procurorii anticorupţie sub privirile colegilor. 

Operaţiunea ar avea la bază mai multe acţiuni de flagrant, care s-ar fi desfășurat în ultimele zile, în care agenți sub acoperire i-au filmat pe polițiști cum luau mită, ca să nu dea amenzi pentru diferite contravenții din legislația rutieră, inclusiv consum de băuturi alcoolice la volan.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii