Un ofițer de investigații și doi complici ai acestuia sunt bănuiți de corupere pasivă și trafic de influență.

Potrivit denunțătorului, acesta având interdicție de a-i fi eliberate acte oficiale, era în căutarea unei opțiuni de a perfecta pașaportul biometric pe numele său. Cei doi intermediari i-au promis că dacă le achită 1500 de euro, ei vor radia datele personale  din Banca centrală de date a Ministerului Afacerilor Interne şi îi vor perfecta paşaportul biometric.

Mai mult ca atât, denunțătorul afirmă că, anterior a mai transmis intermediarilor o sumă de 2100 Euro, pentru aceeași problemă.

La sfârșitul lunii martie, angajaţii Inspectoratului de poliţie din sectorul Rîşcani al Capitalei, l-au reținut pentru 72 ore pe denunţător, în cadrul unei cauze penale, în care ultimul era anchetat.

Ca urmare, ofiţerul de investigaţii al IP Rîşcani, fiind rudă cu unul dintre intermediari, i-a spus denunțătorului că-i poate influența pe factorii de decizie, pentru ca să fie eliberat din arest,  şi a solicitat pentru acest serviciu 2000 euro mită.

Ulterior, sub controlul oamenilor legii, concubina denunțătorului a transmis banii în două tranșe. În momentul ce au fost transmise mijloacele bănești, angajaţii Direcţiei combaterea corupţiei al MAI şi procurorii anticorupţie au fost desfășurate 5 percheziţii în biroul de serviciu, transportul și domiciliile persoanelor bănuite, fiind depistați o parte din banii transmiși.

Polițistul şi cei doi complici au fost reținuţi pentru 72 de ore și au fost plasați  în izolatorul de detenție preventivă.

Dacă va fi dovedită vinovăția acestora, bănuiții riscă până la 10 ani de închisoare, cu aplicarea unei amenzi de până la 160 de mii de lei şi privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani. 


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii