Un ofițer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de poliție Ialoveni, a fost reținut de ofiţerii SPIA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de corupere pasivă și trafic de influență.

Potrivit denunţătorului, polițistul ar fi cerut 500 de euro de la el, prin intermediul avocatului, pentru ai elibera automobilul reținut anterior și pentru a înceta cauza penală inițiată în privința primului, pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate.

Urmare efectuării măsurilor speciale de investigații, prin intermediul avocatului denunțătorului, sub controlul oamenilor legii, polițistului i-a fost transmisă prima tranșă în sumă de 400 de euro.

Ulterior, în timpul transmiterii celei de-a doua tranșe, în sumă de 100 de euro, polițistul a fost reținut în flagrant delict, în biroul de serviciu.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru corupere pasivă și trafic de influență.

Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu aplicarea unei amenzi în mărime de 8 000 de unități convenționale (160 000 de lei) şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii