Un polițist din cadrul Inspectoratului de poliție Buiucani al capitalei va fi judecat pentru corupere pasivă. Acesta a cerut 200 de euro pentru a scăpa un bărbat de pedeapsă.

Potrivit procurorilor, inspectorul a cerut banii de la un bărbat, care ar fi cauzat unei persoane vătămări corporale. Suma a fost oferită pentru a nu fi plasat în arest pentru 15 zile și pentru a se alege doar cu o amendă.

Sub controlul procurorilor, bărbatul a oferit polițistului 4000 de lei. În acel moment, omul legii a fost telefonat de o cunoștință și atenționat că este urmărit. După cele auzite, inspectorul s-a încuiat în birou. La solicitarea ofițerilor, acesta a refuzat să deschidă ușa, iar între timp, a dat foc banilor.

Suspectul nu-și recunoaște vinovăția. Acesta a declarat că a ars anumite hârtii, însă expertiza a demonstrat că au fost arse anume bancnotele.

Dacă va fi găsit vinovat, polițistul riscă de la 5 la 10 ani de închisoare cu amendă de până la 400 de mii de lei și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii